Få dine egne Krøllerier
I 2007 samles Danmark på en ny måde. Små kommuner lægges sammen i nye fællesskaber - på een gang synes landet mindre, og samtidig bliver ens nære omegn større. For hver enkelt vil det tage tid at vænne sig til det nye fællesskab man tilhører, og tid at udforske det nye område som nu er “min kommune”.
Går man på opdagelse i geografien, historien, sagnene og naturen, vil man dog hurtigt opdage, at dét, der synes nyt, faktisk er bundet sammen og har været det i årtusinder. Der er masser af fælles rødder - også for de, som umiddelbart føler modvilje for det nye fællesskab. - det er bare om at komme ud få øje på det!

Krøllerier på kendte stier”
kan være en kærkommen gave for de lokale politikere i forbindelse med kommunalreformen.

Skriv lokalhistorien på ny – lad storyliving begynde
Teamet bag Gråsten-bogen (Forfatter: Bente Løwe Christiansen, Illustrator: Lotte Nybo og Tilrettelægger: Lisbeth Nørregaard Gram) udbyder det samlede koncept for landets øvrige kommuner. Kort sagt; Netop din kommunes egne Krøllerier.

Et fælles projekt – fra gammel til ung:
Med udgangspunkt i en aften med kommunens ældre, som historieformidlere – samtaler med kommunens museer og turistkontorer – materialer fra lokal historisk arkiv m.fl. - udvælges de steder og kulturelle særpræg, som forfatteren vil formidle.
Herudfra pibler rim og remser frem, som ledsages af smukke illustrationer; de dybtgående fortællinger udarbejdes og underbygges med detaljerede kort, uddrag af gamle sagn og meget, meget mere.
Også fotografering af de enkelte seværdigheder til bogen, er med i konceptet – vi kan endda tilbyde fotografering fra fly, f.eks. af gamle voldsteder, som næppe er synlige fra landjorden.
At bogen både er til børn, forældre, ældre og turister – giver alle i kommunen en følelse af fælles ejerskab – samme følelse, som de får for deres nye kommune.

Brug bogen som kommunens gave til ny-tilflyttere og børn på deres første skoledag
– og sælg det øvrige oplag, sammen med postkort, plakater og kunsttryk i kommunens boghandlere, museer og turistattraktioner.
På den måde kan økonomien nærmest balancere.

Der ligger så meget spændende dernede under overfladen.
  • Lad børn, forældre og bedsteforældre begive sig ud på kendte stier, med en helt ny bevidsthed og interesse for dét de møder på vejen.
  • Lad bogen blive en inspirationskilde til fremtidige byfester, hvor temaerne nu er lige til at plukke.
  • Lad skovdistrikterne modtage et nyt publikum på stier og steder, hvor en helt anderledes skiltning nu er oplagt
  • Lad ringene brede sig til nye kurser på aftenskolen – storyliving, historievandring, gotiske tekster, fægtning, runeristning etc.
  • Genopdag glemte egnsretter og lad kommunens gastronomiske håndværkere lave helt nye, historiske madoplevelsesture.

...mulighederne er uendelige – men een ting er sikkert: Man får meget, meget mere end blot en bog!


Skal du nå det inden kommunesammenlægningen?
- så er det nu du skal kontakte os. Der er næsten et helt års produktionstid på bogen.
Kontakt tilrettelægger Lisbeth Nørregaard Gram på tlf. 74 65 19 75 for et møde,
eller send en mail på
info@kroellerier.dk

Vi glæder os til at tilføre en ny dimension til din kommunes lokalhistorie!